Atatürk Arboretumu | Kemerburgaz, istanbul

İstanbul’un akciğerleri desek sanırım Belgrad ormanlarının içerisinde bulunan Atatürk Arboretumu’na haksızlık etmiş olmayız.
Orman İşleri Müdürlüğü tarafından işletilen Atatürk Arboretumu için Öğrenci giriş ücreti Hafta içi 2 TL Hafta Sonu 5 TL alınmaktadır. Yetişkin ücretleri ise hafta içi 5 TL hafta sonu 15 TL’dir.

Girişte sizi hemen bu manzara karşılamakta.



Gölet’in ilerisinde üst yola merdivenlerden çıkmanızı tavsiye ederiz. Oraya ulaştığınızda tabiat ananın harika manzaralarından en nadide olanlarından birisi ile karşılaşacaksınız. Parsel parsel tabelalandırılan mekanda harika doğa yürüyüşleri yapılabilir. Suyunuzu ve atıştırmalık paket yiyeceklerinizi yanınızda getirmenizi öneririz. İçeride su bile alacak bir yer bulunmamaktadır, yalnızca doğa ve ücretsiz bay bayan wc bulunmaktadır. Dışarıda da güzel bir yemek yeriz hayali içerisine girerseniz ne yazıkki bizim gibi hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

1992 yılında açılan Atatürk Arboretumunun güzellikleri ile sizleri başbaşa bırakıyoruz:



Doğa yürüyüşünden sonra ne yapın edin hava kararmadan önce güneşin batarken ortaya çıkarttığı bu yansımaya maruz kalan Atatürk Arboretumunun bu manzarasına tanıklık etmeden mekandan çıkış yapmamalısınız.


Kemerburgaz’da bulunan Atatürk Arboretumu’na giderken aracınız ile gidecekseniz Kemerburgaz’a ulaşmak için Yandex kullanılabilir ama Atatürk Arboretumuna ulaşmak için kesinlikle Yandex Navigasyonu kullanmayın çünkü bizi ters yola sokup resmen sokakta döndürdükten sonra saçma sapan bir yere ulaştırdıktan sonra hedefe ulaştınız dedi. Sizde adres konusunda yanılmamak için Yandex’i asla kullanmayın.

Atatürk Arboretumu’na kendi arabamızla nasıl gidebiliriz?
Kemerburgaz’a ulaştıktan sonra Kemerburgaz Yolu durağından sonraki ışıklardan sola dönüyoruz. 500 metre boyunca rampa çıktıktan sonra hemen sol tarafta Atatürk Arboretumu’nu göreceksiniz.

Atatürk Arboretumu’na Toplu Taşıma ile nasıl gidilir?
Yenikapı – Hacıosman metrosuna bindikten sonra Hacıosman durağında iniyoruz. Metro çıkışındaki otobüs duraklarının olduğu yerden 42HM Hacıosman - Bahçeköy otobüslerine biniyoruz ve Kemerburgaz Yolu durağında inip yolun karşısına geçip ışıklardan sola dönüyoruz ve 500 metre yürüdükten sonra Atatürk Arboretumu yolun sol tarafında kalacaktır.
Diğer Otobüsler: 59RK, 153, 42M, 42, 42T

Biz bir gezi bloğuna güvenip son durak’a kadar gidin dedikleri için fazladan 1.5 km yürümek zorunda kalmıştık. Sizde aynı hataya düşmeyiniz Kemerburgaz Yolu durağında inmeyi unutmayınız.

Ziyaret Saatleri: Yaz Saatleri 08.30 – 20.00     Kış Saatleri 08.30 – 17.00

Nişan ve Düğün için çekim yapmak isterseniz belirli bir ücret karşılığında Atatürk Arboretumu bu izni vermektedir. 300 TL gibi bir ücret talep edilmektedir. Bunun dışında profesyonel çekim yapmak yasaktır.
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder