Saklı Cennet Taş Değirmen | Karabük, Safranbolu

Karabük Safranbolu son birkaç senede artan öğrenci nüfusu ile son senelerin istanbul'a yakın şehirler kategorisinde popüler bir üniversite tercihi olmayı başarmıştır. Safranbolu 1994 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiş Türkiye'deki tarihi eserlerin 70'de 1'ini oluşturan tarihi bir şehirdir.
Safranbolu'da gezilecek yerler listemizde Saklı Cennet Taş Değirmen kesinlikle gitmeniz gerekenler listenizde en başa yazılacak mekanlardan birisidir. Burada ister sabah kahvaltısı yapabilir. İsterseniz de su sesleri arasında huzurla çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Safranbolu'ya gitmeden önce mutlaka nereleri gezebilirim diye bakmışsınızdır. Safranbolu hediyelik eşya bakımından ilginizi çekebilecek birçok şehre ait tarihi argümanı barındırmaktadır. Hediyeliklerin yanında Safranbolu'da nereleri gezebilirim diye yazdığınızda popüler bilindik yerlerden Saklı Cennet Taş Değirmene sıranın gelmediğini fark ettik. Kristal Teras en bilindikleri olarak başı çekse de Saklı Cennet Taş Değirmen'i daha çok beğeneceğinizi garanti edebilirim.

Saklı Cennet Taş değirmene giriş ücretlidir. Kişi başı 2 TL giriş ücreti ödeyip içeriye giriş yapabilirsiniz. Arabanızı mekanın otoparkına bıraksanızda bırakmanızda bu ücret sizden tarihi bir yere girdiğiniz için talep edilecektir. Mekana giriş yaptıktan sonra isterseniz asansör ile kanyona inebilir isterseniz de yaklaşık 200 metre yürüyerek kanyon kısmına inebilirsiniz. Asansör kısmı aynı zamanda teras kısmı olduğu için burada fotoğraf çekmeden mekandan ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

Menü ve Fiyatlar: Çay 2 TL Kahvaltı 20 TL

Geç saatte giderseniz kahvaltı bulamayabilirsiniz bu yüzden erken saatlerde gitmenizi öneririm. Kahvaltı yapmayacaksanız da kahvaltı saatleri içerisinde yalnızca içecek servisi biraz gecikebilir. Kahvaltı servisleri ile ilgilenildiği için siz biraz 2.plana atılıyorsunuz.

Özel arabanızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Vesait ile Safranbolu otobüs terminaline kadar gidip oradan yaklaşık 20 dakika kadar yürüyerek ulaşabilirsiniz. Adres bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

2 kişi için ortalama hesap : 20 - 50 TL

Adres: Camikebir Mah., Dereköy Sokak No:1, 78600 Safranbolu/Karabük

Saklı Cennet Taş Değirmeni Safranbolu tanıtıcı filmini buradan izleyebilirsiniz.
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder