Gülayım Bahçe Polonezköy | İstanbul

Gezmeyi seven bir çift olarak bu sefer bizim gibi gezmeyi seven arkadaşlarımızla birlikte en sevdiğimiz öğün olan kahvaltı için  Polonezköy’e gitmeye karar verdik.

Polonezköy, 1800'lü yıllarda Prens Adam önderliğinde bir grup Polonyalı göçmenlerin sığındığı bir köydür ve "Adam'ın tarlası" anlamına gelen Adampol adı verilmiştir. Polonezköy, Beykoz’da bulunan doğayla iç içe kahvaltı, mangal, yaz aylarında havuz seçenekleri bulunan bir çok tesisi bünyesinde barındırıyor.
Öncelikle İnstagram’da  bir kahvaltı masası fotoğrafı  görüp Villa Polonez’e gitmeye karar verdik. Ancak son dakikada rezervasyonsuz müşteri kabul etmediklerini öğrendik. Kafamıza koymuştuk Polonezköy’e gidecektik ve araştırmalarımız sonucunda bize uygun en iyi mekan olan Stella’ ya gitmeye karar verdik.

Ancak hiçte beklenmedik bir durumla karşılaştık. Saat henüz 12:30 olmasına rağmen içeride tek bir kişi bile yoktu ve kahvaltının bittiğini sadece mangal yapabileceklerini söylediler. Biz de kahvaltı yapmak istediğimiz için yol üzerindeki diğer mekanlara bakmaya karar verdik.

Stella’nın 100-200 metre uzağında ağaçların arasında şirin pötikare örtüleriyle bizi cezbeden Gülayım Bahçe’yi gördük. Diğer mekanlara göre biraz daha mütevazı bir yer fakat yeşillikler arasında sakin bir yerde şirin bir kahvaltı yapmak isterseniz tam size göre bir yer. Zira biz de kahvaltı mekanlarımızı seçerken şekline şemaline bakmadan ilk görüşte bizi cezbeden, içinde mutlu olduğumuz mekanları tercih ediyoruz.

Peyniri, zeytini, reçeli, petek balı, tereyağı, kaymağı, sucuğuyla ve menemeniyle dört dörtlük  4 kişilik bir serpme kahvaltı yaptık. Masalar biraz küçük ama dediğimiz gibi bu mekan biraz samimi olmayı gerektiriyor. Kahvaltının yanı sıra yemek olarak ızgara çeşitleri de bulunuyor. Dilerseniz alkol seçeneği de mevcut.

Gülayım Bahçe Polonezköy Kahvaltı Fiyatları ve Mangal Fiyatları
4 kişilik kahvaltı + 4 Kahve + 2 Su sipariş ettiğimiz mekanda 187 TL hesap ödedik.

2 Kişi için ortalama hesap 80 TL'den başlıyor. Kişi başı kahvaltı ücreti: 40 TL



Gülayım Bahçe Polonezköy Ulaşım
Öncelikle Polonezköy Tabiat Parkı'nda bulunan Gülayım Bahçe'ye kendi aracınız ile gelmenizi tavsiye ederiz. Aracınız ile gelecekseniz aşağıdaki haritaya tıklayarak mobil cihazınızdan yol tarifi alabilirsiniz.



Otobüsler:

D1 otobüs hattı yalnızca Cumartesi ve Pazar günleri Kadıköy'den kalkıp Üsküdar üzerinden giderek 47 durak sonra Polonezköy Tabiat Parkına ulaşabilirsiniz. Sefer saatlerine dikkatlice bakmanızı ve kontrol etmenizi öneririm. Sabah 06.00 ve 10.00 ve dönüş içinde 14.00 ve 18.00 olmak üzere 4 sefer yapılmaktadır. Kaçırmamak için kontrol etmenizi öneririm.

Gülayım Bahçe Polonezköy Tanıtım Videomuzu izleyebilirsiniz:


Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

3 yorum:

  1. çolk güzel bilgiler teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz teşekkür ederiz beğendiyseniz ne mutlu :)

      Sil
  2. Gerçekten huzur verici bir yer ama dizayn ve düşünce olarak pek yeterli bulmadım mekanı.kahvalti satandart kahvaltı ekstra menemen vardı iki kişi 110 lira ödedik.garsonları sorarsanız eğer bir yaşli amca garicinde çok ilgili degillerdi ama açık havası sahaneydi.😊

    YanıtlaSil