Belgrad Ormani Nerede Nasil Gidilir | Kemerburgaz; istanbul

Belgrad Ormanı gezimize başlamadan önce ilk karar vermemiz gereken nokta arabamız ile rahat bir ulaşım sağlayalım ama giriş ve çıkış noktalarındaki uzayıp giden araç kuyruğuna mı takılalım? Yoksa vesait ile gidelim evet yürüyelim yorulalım temiz havanın keyfine mi varalım? Biz pazar günü gittiğimiz için o kadar uzun araç kuyruğuyla karşılaşmış olabiliriz. Eğer hafta içi gidebilme imkanınız varsa o kadar yoğun olacağını düşünmüyoruz. İki tercih arasında nasıl bir tercih yapacağınız artık size kalmış. 


Vesait ile gelenler için uzun bir yürüyüş parkuru bekliyor. Otobüsten indikten sonra Belgrad ormanina girer girmez sizi aşağıdaki tabela karşılayacak.


Biz yakın diye Bentler kısmına gittik ve kahvaltimizi orada yaptık. Yakın olduğu için ve pazar günü olduğu için boş masa bulamadık. Örtümüzü yere serip pazar kahvaltimizi doğa ile baş başa huzur içerisinde yaptık. Bentler, Neşet Suyu gidiş ve geliş mesafesi sonunda otobüs duraklarına ulaşma mesafesi ile de birlikte toplam 8 Km yürüyerek günümüzü tamamladık. Yorulduk mu evet yorulduk ama kesintisiz bir yürüyüş mesafesi yoktu. 1 km + 2.5 km + 2.5 km + 2 km olmak üzere kahvaltımızı bentlerde , öğle yemeğimizi de Neşet Suyu'nda yiyerek Pazar günü aktivite yerimizden mutlu bir şekilde ayrıldık.


Bentlerden sonra 2. En yakın yer Neşet suyu ; suyumuz bittiği için bentler de su bile alacak yer olmadığı için bir de Neşet suyunu görelim diye yol kenarindan 2.5 km yani yaklaşık 25 dakika yürüyüp Neşet Suyuna ulaştık.

Neşet Suyu
Belediyeye bağlı büfeden ekonomik şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Bir gezi blogunda fiyatların pahali olduğu söylenmiş muhtemelen belediye büfe açarak bu duruma müdahale etmiş çünkü çay 1 TL, tost 3 TL, litrelik meyve suyu 3.5 TL gibi cüzi fiyatlara alışveriş yapabilirsiniz. 1 TL veya akbilinizden düşecek olan 1 TL ücret ile WC kullanabilirsiniz.

Mangal yakabilir, hamak kurabilir semaver de çayınız demlenirken aileniz ve sevdikleriniz ile tatil gününüzü hoş bir güne dönüştürebilirsiniz. İstanbul'un sınırları içerisinde büyük bir alana yayılan Belgrad Ormanları'nda bahar ve yaz aylarında aileniz ile birlikte güzel vakit geçirebilirsiniz. Top oynayabilir, mangal yakabilir, semaverde çay demleyebilir, hamak kurabilir ve daha nicelerini yapabilirsiniz.

Nerede Namaz Kılabiliriz?
Belgrad Ormanları ana kapı girişine 2.5 km mesafede olan Neşet Suyu'nda namazgah bulunmaktadır. Wc'lerde abdest alınmasına izin verilmemektedir bilginize.

Koşu Parkuru ve Bisiklet Yolu Nerede?
Giriş tabelasında yazan koşu parkuru ve bisiklet yolu da Neşet Suyu'nda bulunmaktadır.

Belgrad ormanlarının sınırları içerisinde yer alan Atatürk Arboretumu yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Belgrad Ormanına Nasıl Gidilir?
Yenikapı – Hacıosman metrosuna bindikten sonra Hacıosman durağında iniyoruz. Metro çıkışındaki otobüs duraklarının olduğu yerden 42HM Hacıosman - Bahçeköy otobüslerine biniyoruz ve Kemerburgaz Yolu durağında inip yolun karşısına geçip ışıklardan sola dönüyoruz ve 500 metre yürüdükten sonra Atatürk Arboretumu yolun sol tarafında kalacaktır.
Diğer Otobüsler: 59RK, 153, 42M, 42, 42T

Yandex Navigasyon

Google Haritalar
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder