Work & Travel Nedir? | Work and Travel Programı Nedir?

Work And Travel Programı Nedir?
Üniversite öğrencileri için yapılan, hem Amerika gezisi yapabileceğiniz hemde gezerken çalışmanıza olanak sağlayan bir programdır. Yani bu program ile hem çalışıp para kazanacaksınız hemde kazandığınız para ile Amerika Birleşik Devletlerini gezebileceksiniz.
work and travel | doğal mekanlar | nasıl yapılır?
Work & Travel katılım nitelikleri nelerdir? Kimler Work And Travel'a katılabilir?
Öncelikle Üniversite öğrencisi olmalısınız. 2.00 not ortalaması ve en az pre-intermadiate İngilizceniz olması gerekmektedir. Dil seviyesi mülakatlarda iş vereninizle Skype ağı üzerinden yapacağınız görüşmeler neticesinde size sorulacak soruları anlamanız ve gerekli cevapları verebilmeniz için gereklidir. Dili kullanma becerinize bağlı olarak işe kabul sürecinizi ve daha nitelikli maaşı yüksek bir işe kabul edilme sürecinizi etkileyen en birinci faktörlerden birisi dildir. 

Work & Travel başvurusu nasıl yapılır?
Başvuru yapabilmek için Amerika’da dönemlik olarak farklı ülke vatandaşlarına  iş imkanı sunan  şirketlerin Türkiye’deki iş ortaklarıyla iletişime geçerek başvuru yapabilirsiniz.
doğal mekanlar
Türkiye’deki şirketlere başvuru yapılmasından sonra izlenecek yol nedir?
Skype üzerinden yapacağınız görüşme sonrası işveren tarafından işe kabul edildiğiniz taktirde Work & Travvel programı çerçevesinde gideceğiniz eyalet ve çalışacağınız iş belirlenmiş olur. Gerekli evrakların temin süreci başlamış olur.
3 maddede işvereniniz ile konuşma kabul edilme ve gerekli evrakların temini aşamasını anlatmış olsakta bu süreç aslında Work & Travel sürecinde en uzun süren prosedürlerden birisidir. İş bulunması ve bulunan ilk işe kabul edilmeniz dili kullanma becerinize bağlıdır.
İş bulunduktan şirketin sizi yönlendireceği ve sizden talep edeceği gerekli evraklar tamamlandıktan sonra Vize başvurusu yapmanız ve uçak biletini temin etmenizi öneririz.
work and travel uçak bileti
Tüm bu aşamalardan sonra Work & Travel programına katılma hakkına sahip olabilecek miyim?
Tüm bu aşamalar tamamlansa dahi vize başvurunuz sırasında gideceğiniz konsoloslukta vize başvurunuzun onaylanmaması ve herhangi bir sebeple geri çevrilmesi neticesinde work&travvel programına katılımınız güçleşecektir. Tekrar vize başvurusu yapma hakkınız bulunsa da tekrar kabul edilmeniz zor olacaktır.

Uçak bileti aldım ama vizem kabul edilmediği için uçak biletinin parasını geri alabilir miyim?

Uçak biletinizi alırken vize onaylanmamasını hesaba katarak biletinizi iade edilecek şekilde almanızı öneririz. Yoksa vizeniz onaylanmadığında biletiniz elinizde kalacak paranızı geri alamayacaksınız. 

Bu yazımızda work and travel nedir? Nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? sorularına yanıt vermeye çalıştık. Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Work and Travel programına ait gezilerimize ve yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder