Kaşa gidildiğinde yapılacaklar 1: Dalış

Kaş, Antalya'nın diğer tatil merkezlerine oranla doğal güzelliğini koruyabilmiş bir yer. Ben öyle 5 yıldızlı otel tatillerininden sıkıldım daha sakin daha doğal bol gezmeli tozmalı tatlı bir tatil istiyorum diyorsaniz Kaş kesinlikle doğru bir tercih olacaktır. Bu tatili unutulmaz kılmak için yapmanız ve gezip görmeniz gereken bazı mekanlar ve aktiviteler olacak.

Kaş,Türkiye' deki en iyi dalış merkezlerinden biri. Hem güvenlik açısından hemde su altı güzelliği açısından tercih edilebilen bir yer. Kaş'ta bu alanda hizmet veren bir çok dalış noktası var ama ben bir tanesini tanıtmak isterim: Kanyon Diving.


Kaş merkezde kolaylıkla ulaşabileceğiniz standlarda kişi başı dalış 90 lira su altı fotoğrafı 30 lira olmak üzere toplam 120 liraya kayıt yaptırabilirsiz. Size belirtilen günde ve saatte dalış teknesi limanda sizi bekliyor olacak ve saati geldiğinde dalış yapacağınız koya doğru yola çıkacak. Bu sırada teknenin üst katında deneyimli bir dalış eğitmeni olan Erhan Hoca, su altında keyifli bir dalış için yapmanız gerekenler ve bu sırada kullanacağınız ekipmanlar hakkında kısa bir bilgi verecek. Daha sonra vücudunuza uygun dalış kıyafeti, ayak numaranıza uygun paletler ve kilonuza uygun ağırlıklar giydirildikten sonra bir eğitmene teslim edilip dalışa hazır hale gelmiş olacaksınız. Kanyon Diving in en önemli özelliği grup halinde degil birebir eğitmen eşliğinde güvenli ve kontrol altında bir dalış gerçekleştirebilmenizdir.

Panik olmanız için hiç bir sebep yok. Eğitmeniniz sizi asla bırakmıyor ve suyun altında sizi sakinleştirmek için elinden geleni yapıyor. İstediğiniz zaman kendinizi iyi hissetmediğiniz anda sizi sudan çıkarıyor. Aynı su üstündeymiş gibi çok rahat nefes alıp verebiliyorsunuz. Bu sırada isterseniz sizinle birlikte dalan fotoğrafçı dalgıç su altı kamerasıyla sizin fotoğraflarınızı çekiyor. Teknede anlatılan kurallara uyduğunuz takdirde rengarenk balıklarla ve büyük Caretta Caretta lar ile sorunsuz bir dalış geçirebilirsiniz.

Deneme dalışı sonrası eğer hoşunuza giderse tatiliniz süresince uygun bir fiyatla paket program ile eğitim alarak dalış sertifikası alabilirsiniz.
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder