Mezopotamya Otantik Cafe | Mardin Merkez

Eski Mardin gezimizde kahvesi ile dikkatleri üzerine çeken Mezopotamya Otantik Cafe Eski Mardin'de Çarşının hemen içerisinde bulunan cafedir. Gezimiz sırasında bu mekanın Mardin'in ilk cafesi olma özelliği taşıdığını öğrendik.

Mezopotamya Otantik Cafe İstanbul'daki mekanlardan çokça farklıydı. Dikkatimi çeken en önemli özelliği ise mekanın yer kısmını saran yerde döşemelerin değil halıların bulunmasıydı.

Mezopotamya Otantik Cafe'de imkan varsa cam kenarında oturmalısınız. Biz gittiğimizde de zaten bir kaç masa haricinde mekanda doluluk yoktu. Mardin manzarasını ayaklarınızın altında hissettiren bu mekanın kahvesini denemeden gitmemelisiniz.


Neredeyse bozulmadan günümüze kadar ulaşmış bu mekanın işletmesi olan Mezopotamya Otantik Cafe'nin menüsünde Nargile bulunsa da öncelikle Türk Kahvesi istedik, mekanda çalışan görevli special kahvelerinin bulunduğunu söyledikten sonra kararımızı bu yönde değiştirdik.

Özel kahveyi yudumlarken doğru bir karar verdiğimizi anladık. Kahvenin tadı damağımızda kalmış bir şekilde mekandan ayrılırken içtiğimiz kahveyi bulmalıyız düşüncesi ile bir iki dükkana kahve çeşitlerini sorduk.

Mardin Kahvecisi tabelalı dükkana girdiğimizde yaşlı amca karışım kahvesinin olduğunu söyledi. Bu arada Mardin Kahvecisi yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Kg fiyatı 25 lira olan bu karışım kahveden 800 gr. kadar aldık.Mezopotamya Otantik Cafe 'de içtiğimiz kahvenin aynısı olması umudu ile aldığımız kahvemiz lezzet olarak hemen hemen Mezopotamya Otantik Cafe'deki mükemmel kahve ile aynı lezzetteydi.

Bu karışım kahve tam 7 çeşit kahveden oluşmaktaymış. Mardin'e yolunuz düşerse bu kahveyi Mezopotamya Ovası Manzarası eşliğinde içmelisiniz.

Mezopotamya Otantik Cafe aile yeri mi?
Kız arkadaşım ile beraber gittiğimiz bu mekanda asla rahatsız edici bir ortamla yada hizmet ile karşılaşmadık. Mardinli olmamamıza rağmen herhangi ters bir bakışta olmadı. Gayet rahat halılar serilmiş olan Mezopotamya Otantik Cafe'de gönül rahatlığı ile hoş vakit geçirebilirsiniz.

Mezopotamya Otantik Cafe Menü ve Fiyatları
Nargileden kahveye birçok ürünü menüsünde barındıran Mezopotamya Otantik Cafe'de 4 Special Kahve 2 Su 'ya 24 TL gibi bir ücret ödedik. Bu konu da da fiyatlarının oldukça uygun olduğunu söylemeliyim.
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Mardin merak ettigim sehirlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle gidip görülesi bir şehir. Yolunuz düşerse bahsettiğimiz kahveden içmeyi unutmayın :) yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil