Kuzguncuk Çınaraltı Cafe | Üsküdar, İstanbul

Kuzguncuk’a bahar geldiğinde o güzel rengarenk evlerin ve ara sokaklardaki küçük sevimli cafelerin namını hepimiz duymuşuzdur ve bir çoğumuz gidip görme ve fotoğraf çekme fırsatı bulmuşuzdur. Ama bu sevimli cafelerin arasında biri var ki çayıyla kahvesiyle tostuyla havasıyla bizi kendine çekmeyi başardı. O da Kuzguncuk Çınaraltı Cafe.

Üniversite zamanlarımızda okula giderken hep yanından geçerdik o zamanlar da merak uyandırırdı ama hep acelemiz olurdu ağız tadıyla girip oturamazdık. Sabah saatlerinde muhtemelen semt sakinleri olduğunu düşündüğümüz birkaç kişi pencere kenarına oturup çaylarını yudumlayıp bir yandan da gazetelerini okurlardı. Biz de tıkış tıkış otobüsün içinden onlara bakmakla yetinirdik.

Sonunda biz de bu çok merak ettiğimiz Kuzguncuk Çınaraltı Cafe de kahve içme fırsatı bulabildik. Ortamın sıcaklığı ve kalabalık olmamasının yanı sıra bizi en çok etkileyen sey kahvelerimizin sunumu oldu. Önce fincanları getirip daha sonra küçük cezvelerle bol köpüklü kahvelerimizi fincanlarımıza koydular.


Kuzguncuk Çınaraltında kahvenin yanı sıra yolun karşısındaki pastaneden simit veya tatlılarınızı alıp aynı şekilde çay keyfi yapabilirsiniz. Yiyecek anlamında çok fazla seçenek olmasa da dışarıda yapılan tostları kolay kolay beğenmeyen biri olarak beyaz peynirli tostlarını beğendiğimi söyleyebilirim.
Ayrıca kahvaltılık olarak yumurta çeşitleri domates, peynir, zeytin gibi alternatifler de bulabilirsiniz.


Fiyat açısından değerlendirecek olursak genel olarak makul fiyatlardaydı, çay 2 lira kahve 5 lira ve tost çeşitleri 7-5 lira arasındaydı .

Kuzguncuk Çınaraltına ulaşım ise gayet kolay Üsküdar’dan Üsküdar- Beylerbeyi sahil yolunu kullanan herhangi bir otobüse binip Kuzguncuk durağında indiğinizde ulaşmış olacaksınız.
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

2 yorum:

  1. Kuzguncuk çok keyifli bir yer. Boğaz havası, eski İstanbul, sanat, doğa hepsi bir arada. Mahalle havası ile şehirin güzelce karıştığı yer. Diziler, filmler derken iyice ünü yayıldı ama müdavimleri zaten hep çok buranın. İstanbul'u gezdiren ve öneri veren yazıları yazmayı da, okumayı da seviyorum. Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzguncuk ruhu olan bir semt. Bu şehirleşmenin arasında kendisini muhafaza edebilmiş bir yer. Belki de bizi de kendisine çeken bu ruhu oldu. Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil