Mardin'de Gezilecek Yerler | Mardin

Her şehrin bir hikayesi vardır elbet ama Mardin bambaşka.  Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehir bünyesinde  Mezopotamya'nın binlerce yıllık tarihini barındırır. Süryaniler, Araplar, Türkler, Kürtler ve daha bir çok etnik kökene sahip insanların binlerce yıllık geleneklere göre bir arada yaşadığı masalsı bir şehirdir Mardin…

Gezmeyi seven çift Mardin’de de birbirinden ayrılmadı ve başladık bu masallar şehrini gezmeye.

Mardin, Eski Mardin ve Yeni Şehir olmak üzere iki kısımdan oluşuyor.  Yeni şehir nereye gitseniz bulabileceğiniz türden klasik bir şehir. Eski Mardin kısmı Yeni Şehirden biraz yukarıda minibüs ile 10 dakikalık bir mesafede. Asıl gezilmesi gereken yer tabii ki taş evlerin, o güzel çarşıların bulunduğu Eski Mardin kısmı.

Bu arada Mardin'e geldiğinizde Havalimanın'dan Eski Mardin'e nasıl ulaşacağınızı anlattığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

1-) Eski Mardin Çarşısı
Tek tip tabelalar ve samimi esnafı ile nereli olursanız olun ister yerlisi ister turistik olarak burayı ziyaret etmiş olun gerçekten rahatlıkla alışveriş yapıp gezebileceğiniz bir mekan.


2-) Kasımiye Medresesi

Artuklular tarafından yapımı başlanan Moğol istilası sonrası 15.yy'da ancak Akkoyunlu Sultanı tarafından tamamlanabilen ve giriş ücretsiz olan Kasımiye Medresesi ve avlusundaki doğumdan ölüme kadar olan yaşamı tasfir eden havuz ve hikayesine buradan ulaşabilirsiniz.

3-) Deyrulzafaran

Mardin Merkez'in hemen hemen çıkışında yer alan Eski Mardin'e 4 km mesafedeki Deyrulzafaran Manastırı'na kesinlikle uğramalısınız. Süryani Manastırı olan Deyrulzafaran'da Süryani rehberler eşliğinde gezebiliyorsunuz. Giriş ücreti öğrenciler için 3 TL olan bu mekana girmeden önce balkonunda safranlı çayından içmenizi öneririz. Deyrulzafaran ile ilgili detaylı yazımıza ve gezimizde elde ettiğimiz tecrübe detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

4-) Kebapçı Yusuf Usta
Sizde bizim gibi kebapsever bir çift yada birey iseniz Kebapçı Yusuf Usta'nın parmakları bile yedirten kebabından yemediyseniz çok şey kaçırdınız demektedir. Yusuf Usta'nın cevizli kebabı , minik kazanda sunulan ve minik kepçe ile içilen ayranı ile bizi kendisine hayran bırakan Mardin Kebapçı Yusuf Usta yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

5-) Mezopotamya Otantik Cafe

Mardin'in Mezopotamya manzarasını en güzel gören hakim tepelerinden birisine konumlanan Mezopotamya Otantik Cafe Mardin Eski Çarşı içerisinde bulunuyor. Fiyatlarında gayet uygun olduğu bu yerde kendilerine özgü olduğunu söyledikleri 7 karışım kahveyi deneyimledik. Mezopotamya Otantik Cafe ile ilgili detaylı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.


6-) Mardin Kahvecisi
7 Karışım Mardin Kahvesi'ni siz hala denemeyenlerden misiniz? 7 Karışım Mardin Kahvesini ister Mardin Kahvecisinden gramaj ile alabilir. Herşey benim önüme hazır gelmeli diyorsanız da Mezopotamya Otantik Cafe'de muhteşem Mezopotamya Manzarası eşliğinde kahvenizin tadını çıkarabilirsiniz. Detaylı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

2 yorum: