Mardin Havalimanı ve Merkez Güvenli Mi? | Mardin Artuklu Şehir Merkezi

Aralık 2016'da gerçekleştirdiğimiz Mardin gezimizi düzenlemeden önce birçok soru işareti vardı kafamızda, Mardin merkez güvenli mi? Havalimanından Mardin Merkeze nasıl gideceğim herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım? şeklinde birçok soru bizimde kafamızı kurcaladı.

Mardin Havalimanı Kızıltepe'de bulunduğu için ve Mardin Merkez'e toplu taşıma ile yaklaşık yarım saatlik bir yolculuk yapacağımız için detaylı bir araştırmaya koyulduk.

Araştırmalarımızda şeffaf açıklamalar bulamadık. İnternetteki bilgilerden edindiğimiz bilgiler maalesef kafamızdaki soru işaretlerini giderecek tarzda değildi. Bu yüzden gidip görmüş ve gezmiş birileri olarak bu yazıyı yazmak istedik.


Sabiha Gökçen'den başlayıp Mardin Havalimanına uzanan yolculuğumuz 1 saat 20 dakika sürdü. Havalimanında indikten sonra Mardin yönüne giden Kızıltepe-Mardin dolmuşlara bindik. Kızıltepe dolmuşu olması gözünüzü korkutmasın havalimanı her ne kadar Kızıltepe tarafında olsa da tehtid oluşaturacak her hangi bir durumla karşılaşmadık. Havalimanından Merkeze gidene kadar yol boyunca birçok kontrol noktası, askeri ve polis lojmanları, kışla ve güvenlik noktaları bulunmaktadır.


Dolmuş ile Migros durağında inip yolun karşısına geçip mavi otobüslere bindik ve Hasan Ammar Çarşısında ineceğimizi söyledik. Mardin her ne kadar Suriye sınırında olup terör tehtidi oluşturan bir bölgede bulunsa da havalimanı - Artuklu yolculuğumuzda ve gezimiz süresince gayet güvenli bir ortam vardı.

Büyük şehirlerde yaşayanlar olarak nerede ne zaman başımıza ne geleceğinin belli olmadığı ve sokağa çıkmaya korktuğumuz şu günlerde inanması zor ama Mardin'de kendimizi çok daha güvende hissettik.

21 Ocak 2017 tarihinde terör örgütüne yönelik operasyon yapılmıştır. 28 Ocak 2017'de yeniden Mardin'de olacağız. Görüş ve önerilerimizi gezimiz sonrasında tekrar paylaşma kararı aldık. Her hangi sivile yada güvenlik gücüne zarar gelmemiş bile olsa oradaki ortamı tekrar gözlemlemek istiyoruz. Bize iletişim kısmından ulaşabilirsiniz.

Sizler de Mardin'e gitmeyi çok istiyor fakat bizim gibi kafanızda güvenlik açısından soru işaretleri varsa bu yazımızı okuduktan sonra gönül rahatlığı ile Mardin'e gidebilir bu güzel şehrin mimarisinin ve yemeklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Tüm Mardin gezimiz boyunca gittiğimiz gördüğümüz yerlere buradan ulaşabilirsiniz.
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

5 yorum:

  1. Bizde adıyamandayız mardine gitmek çok istiyorum buralardayken.Fakat ne olursa olsun içimde tereddüt oluyor .Birde karayoluyla gideceğimşz için gidiş yolu güvenli mi emin olamıyorum.
    Blogunuzu takipteyim bana da beklerim..
    http://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası karayolu hakkında çok bilgi sahibi değiliz. Biz uçakla gittik ve kaldığımız süre içerisinde Mardin dışına çıkmadık. Bizzat deneyimlemedik ama orada yaşayan bir yakınımız sürekli olarak Diyarbakır ve Urfa'ya güvenli bir şekilde karayolu ulaşımı sağlayabiliyor. Bizde takipteyiz. Yorumunuz için teşekkür ederiz.

      Sil
  2. Ben Almanya da yaşıyorum ve Mardine yada Urfaya gitmeyi o kadar çok istiyorum ki anlatamam ama aileden kimse gitmek istemiyor güvenlik açısından onları nasıl ikna edebilirim bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu yazımızın üzerine biz bu sene içerisinde bir daha gittik. Hatta bu gidlşimizde Diyarbakır’a da uğradık. Güvenlik açısından tedirgin olunabilicek hiç bir durumla karşılaşmadık. İnsanlar da gayet anlayışlı ve yardımseverler. Mardin,Urfa Diyarbakır gerçekten çok güzel yerler gidip mutlaka görmenizi tavsiye ederim. İçiniz rahat olsun :)

      Sil
    2. Merhaba, biz kara yolu ile Gazinatep Havalimanina inip sonrasinda Mardin,Urfa Diyarbakır i ziyaret etmeyi planliyoruz, ben çok tereddüt içerisindeyim. kara yolu ulaşımı güvenli mi, siz nasıl gezdiniz, paylaşabilir misiniz lütfen.

      Yoksa sadece Gaziantepe gidip döneceğim, gözüm korkuyor.

      Sil