Dilruba Kır Bahçesi | Beykoz,istanbul

Yaz sıcaklarını istanbul'da yaşayanlar bilirler. Kaçacak pek fazla yer ve dokusu bozulmamış doğal ortamlar kalmadı. Büyük projelerin de yapım aşamalarının en büyük hedeflerinden olan bu doğal alanları gün geçtikçe kaybetmekteyiz.

Karamsar bir girişten sonra günübirlik plan için soluğu Anadolu Yakası'nda aldık. Beykoz Korusu içerisinden bulunan Dilruba Kır Bahçesine geldik. Nargile seven ve gittiğimiz her mekanda mutlaka nargile söyleyen bir çift olarak burada nargile olmadığını öğrendiğimizde üzülmüştük. 

Havuz kenarında bulunan çardaklardan birisine oturup getirilen menüyü incelemeye başladık. Daha öncesinde yemek yediğimiz için birşeyler içmek belki dondurma yemek istiyorduk. Menü de semaveri görünce nargile olmamasından kaynaklı olarak bozulan moralimiz biranda düzelmişti. 

Hatta nargile bu mekanda zaten olmamalı yorumları yapılmaya başlanmıştı bile. 2 kişilik semaverimizi ve tatlımızı söyledikten sonra rüzgarın yapraklardan çıkarttığı huzur verici sesleri dinleyebilirsiniz.

Beykoz'un içerisinde arabasız ulaşımın zor olduğu bir yerde kaldığı için sakin bir yer olan Dilruba Kır Bahçesinde ailenizle huzurlu bir hafta sonu geçirebilirsiniz. 

Dilruba Kır Bahçesi yalnızca semaverden mi ibaret? Tabiki hayır. Bu güzel kahvaltıyı ailenizle beraber yapabilirsiniz. 


Dilruba Kır Bahçesini yaz akşamlarında tercih edebilirsiniz. Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel olan bu yeri her iki zamanda da deneyimlemek gerektiğini düşünüyorum. Görüntülere videodan ulaşabilirsiniz.


Dilruba'nın otoparkı var. Biz gittiğimizde müşterilere ücretsizdi. Son olarak menünün tamamını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Dilruba Kır Bahçesi Menü (Fotoğraflara tıklayarak büyütebilirsiniz)

 
Fotoğraflara tıklayarak büyütebilirsiniz

Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

1 yorum: