Han Karaköy | Karaköy

Üniversite hayatımızın geçtiği Süleymaniye'de başlayan gezimiz ani bir kararla Han Karaköy'de son buldu. Süleymaniye'de neredeyse 4 yılımızın geçtiği Zorbay Cafe'de yemek yedikten sonra çay-kahve içip tatlı yemek için mekan aramaya başladık.

 Karaköy'de güzel cafelerin olduğunu daha önceden duymuştuk. Ve yine içimizdeki farklı yerler keşfetmek duygusuyla Karaköy'e doğru yola çıktık. Sahilde biraz dolaştıktan sonra Cafelerin bulunduğu sokağa geldik ve ani bir kararla Han Karaköy'e girdik.


Loş, sıcak,tatlı ve güleryüzlü samimi bir mekan. Güleryüzlü dışındaki sıfatları diğer mekanlarda kullanmış olabiliriz. Ama içeri girip masanıza oturup etrafınıza baktığınızda ister istemez yüzünüzü güldüren bir hava var burada. Özellikle cumbalara koydukları minderlerle sağlanan oturma alanı, her ne kadar oturamasakta fazlasıyla ilgimizi çekti. Tavanı boydan boya kaplayan çeşitli şekillerde yerleştirilmiş kapı ve dolaplar ilgimizi çeken diğer bir ayrıntıydı. Çalışanlar ilgili, mekan gayet güzel.


Çay kahve ve tatlı için gelmiştik. Bitki çayı, portakal suyu ve yanına da brownie söyledik. Brownie boyut olarak beklediğimizden büyüktü ve iki kişi bir tanesini yiyebildik. Çay servisinde yeni bir soluk görmek istiyorsanız kesinlikle bitki çayı söyleyin. Zira dekoratif fincanlarıyla bir kez daha beğenimizi kazandıklarını söyleyebilirim.

Fiyat açısından biraz tuzlu diyebilirim. Bitki çayları 13-20 TL arası, portakal suyu 15TL ve brownie 15 TL. Ama fiyat-kalite ve memnuniyet açısından gittiğimize ve verdiğimiz paraya değdi.

Karaköy'e geldiğinizde Akbank şubesinin olduğu Necatibey caaddesinden girip yaklaşık 500 metre yürüdükten sonra sağa dönüp Baş cerrah sokaktan girdiğinizde Han Karaköy'e ulaşmış olacaksınız.



Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder