Prens Adaları'nda Deniz, Plaj Yerleri ve Fiyatları


Prens Adaları; istanbul'un günübirlik kaçış planları deyince akla gelen ilk yerlerden birisidir. Sizler için Prens Adaları'nda yani Büyük ada, Heybeli ada, burgaz ada ve kınalıada da denize girmek isteyenlerin;
  • Hangi plajlardan kaç paraya yararlanabileceğini
  • Plajların temizliklerini
  • Plajların doluluk oranlarını
  • ve Plaj giriş fiyatlarını keşfettik, sizlerle paylaşıyoruz.
Burgaz veya Kınalı Ada'ya gidecekseniz Şehir Hatlarını kullanmaktan başka bir şansınız bulunmamaktadır. Şehir Hatları Prens Adaları güncel vapur saatlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Büyük Ada veya Heybeli Ada'ya gidecekseniz Şehir Hatları güncel vapur saatlerine buradan veya motor ile gidecekseniz motor saatlerine buradan ayrıca bakmanızı öneririm.

Kınalı Ada Plajları

İskele Halk Plajı
Kınalı Ada durağında indikten sonra iskelenin hemen sağında ve solunda bulunan plajdır. Halk plajı olduğu için girişler ücretsiz, şezlong ve şemsiye kullanımı ücretlidir. 1 adet şezlong 1 adet şemsiye 15-20 TL; 2 adet şezlong 1 adet şemsiye ücreti ise 20-25 TL aralığındadır. Fiyatlar hafta içi ve hafta sonu değişkenlik göstermektedir. Burası iskelenin hemen yanı ve giriş ücretsiz olduğu için çok kalabalıktır. Boş şezlong ve şemsiye bulamayabilirsiniz. Cankuran hizmeti bulunmamaktadır.

Kumluk Plajı
Kınalı Ada kumluk plajının adına aldanıp kum plaj olduğunu zannedip oraya gittiğinizde hayal kırıklığına uğramayınız. Giriş ücreti hafta içi 20 TL hafta sonu 30 TL olan bu plaja yürüyerek veya iskeleden kalkan teknelerle ulaşabilirsiniz. Buraya gitmeye karar verdiyseniz; plaj zemini çakıl olduğu için silikon ayakkabılardan alarak taşların sizin ve ailenizin ayaklarına batmasını engelleyebilirsiniz. Can kurtaran hizmeti bu plajda vardır.

Kamo's Beach Club
Burayı diğer yerlerden ayıran en büyük özelliği tesis içerisinde alternatif olarak yüzme havuzu da bulunmaktadır. Giriş ücreti 30 TL .

Havuza girmek isteyenlerin daha çok tercih ettiği bir yer olsa da diğerlerine nazaran daha sakin bir yer ve sahili yalnızca 90 metre olduğu için denize girecekseniz minicik sahilini görünce hayal kırıklığına uğramayınız.

Burgaz Ada Plajları

Kalpazankaya Plajı
Denizi taşlık olan plajlardan bir diğeri de Burgaz Ada'daki Kalpazankaya Plajı'dır. Duş ve Üst değiştirme kabinleri ücretli olup giriş ücreti alınıyor ama diğerleri kadar pahalı değil. 2013'te 5 TL olan giriş ücreti 2017 yılı itibari ile beklediğim fiyat maks. 15 TL olacaktır.

Altı Numara Plajı
Şezlong 10 TL
En rahat denize girilebilecek yerlerden birisidir. Yerler taş olsada bir bölümünde suni halı çim vardır.

Çamakya Plajı
Şezlong 10 TL

Heybeli Ada Plajları

Alman Koyu Plajı

Giriş ücreti 25 TL ; şezlong ve şemsiye ücretli, haliyle şemsiye ve şezlong ücreti biraz pahalı. Daha önce bu plaja gitmediğimiz için kullanıcı yorumlarını inceledik ve birçok kişi plajdan memnun kalmamış. İşte birkaç kullanıcı yorumu;

Burayı ukalanın biri istila etmis ve adambaşı 20 tl giriş ücreti ödedik. Şezlong kullanmadık, soyunma kabını yok! Duş yeri yok! Kısacası hiçbir hizmet yok, sistem birilerinin cebindeki parayı çalmak!
Güzel bir koy nasıl kötü bir yere dönüştürülür diye uğraşılmış. Kumsaldaki bakımsızlıktan tutun da, orayı işleten adamın kaba davranışlarına ve kıçı kırık şezlongların pahalılığına kadar...
Güzel dediler gittik ama hiç de yazıldığı gibi değilmiş. Birincisi ulaşımı çok zor, bayağa bir dere tepe gitmek gerekiyor ve ikincisi eskimiş bir barakada içecek satan biri dışında bir şey yok.


Akvaryum Plajı

Giriş ücreti yok ama şezlong, şemsiye ücretli. Tesiste yemek, alkollü alkolsüz içki ve yemek hizmeti de alabilirsiniz.

Ada Beach Club

Hafta içi giriş fiyatı 30 TL , Hafta sonu giriş fiyatı 40 TL
Çift olarak girebileceğiniz bir yer olduğu için aileniz ve kız arkadaşınız ile rahat edebileceğiniz plajlardan birisidir.


Club Green Beach

Hafta içi giriş fiyatı 40 TL , Hafta sonu giriş fiyatı 50 TL. Erkek iseniz ve yanınızda bayan yok ise bu fiyatlara +10 lira daha eklenmektedir. Soyunma kabini, duş, şezlong, şemsiye ve tuvaletler için ekstra bir ücret ödemiyorsunuz.

Club Green Beach'te bir misafirin yorumunu sizlerle paylaşmak istiyorum:


Merhabalar dün ailemle kafamızı rahatlatmak amacıyla gittiğimiz plajda sinir krizi geçirecektik ilk önce 10 yildır her yaz gittiğim yerden nasıl 1 günde soğutuldum ve soğutulduk anlatayım teknede bir abimiz vardi sigaramızı aldı getirdi senelerdi bizi tanıyan onunla sabah selamlaşıp tekneye bindik plaja geldik bizi yaklaşık 6 kisilik bir ekip bekliyordu sanki darbe oraya olmuştu herkesi tek tek arıyolardı kadınların çantasını erkekler kontrol ediyordu. 6 yaşından sonrasıda ucretli olmuş benim cantamda yiyecek yoktu ama 11 aylik kizimin mamalari vardi ve ben cantami dagittirmadim yasli bi teyzeni minicik kepek ekmegini aldilar kabaca aksam alirsin teyze kadın diyor ki seker hastasıyım beni ilgilendirmez diyor neyse iceriye gectik insani tedirgin edicek bi tavirlar herkes suratsız ne işiniz var burada gibi inadımdan ben yeyip içmedim senelerdir köftesini yediğim yerin esim yedi içti ve çocğumda ama ilk önce bunları bu gözetene kadar keşke personeline yıkanmayi sabun kokmalarını ve güler yüzlü olmayı dayatsalardı aksama kadar aile yeri dedikleri yerde de millet içip içip apaçi dansı yaptı onlara da hiç tepki verilmedi çekirdek yiyenler cipsler havada uçuşuyordu. Bir Ayhan abi vardi orayı işleten bence o geri gelmeli yoksa kalite yerlerde. 


Sadıkbey Plajı

Hafta içi giriş fiyatı 40 TL , Hafta sonu giriş fiyatı 50 TL'dir. Bu plajda su kaydırağıda mevcuttur.


Büyük Ada Plajları

Yörük Ali Plajı
Giriş Ücreti 40-50 TL hafta içi ve hafta sonları fiyatlar değişiklik göstermektedir.

Aynı zamanda bir tesis olan Yörük Ali Plajı'nda konaklama imkanına da sahipsiniz. Büyükada vapur iskelesinden diğerlerinde olduğu Yörük Ali Plajına da tekne ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yörük Ali Plajı giriş ücreti motel müşterilerine ücretsizdir.

Prenses Koyu Plajı
Giriş Ücreti 40 - 50 TL hafta içi ve hafta sonları fiyatlar değişiklik göstermektedir.

Giriş ücretine dahil olan hizmetler: Duş ve tuvalet, emanet dolabı, şezlong ve şemsiye
İlk yardım ve can kurtaran mevcut.
 

Nakibey Plajı
Giriş ücreti 50 TL hafta içi hafta sonu fiyatlar değişmektedir. Alkollü alkolsüz içecek ve yemek hizmetinden yararlanabilirsiniz. Tost 7 tl hamburger 15 tl yarım ekmek köfte 25 tl su 3 tl çay 3 tl . Fiyatlar bu şekildedir.

Biz gayet rahat etmiştik bu plajda ve kalabalık olmasına rağmen denizde herhangi bir izdiham yaşanmadı. Deniz zemini taş değil kumdan oluşuyor.

Aya Nikola Plajı
Aya Nikola Plajı kumlu bir plaja sahip. Damsız girişler mevcut. Giriş ücreti 40 TL'dir. Hafta sonu fiyatlar değişmektedir.

Nizam Plajı

Giriş ücreti 15 - 20 Lira gibi uygun bir ücret olsa da şemsiye ve şezlonga ayrı ayrı ücret alınır. İnternette dolanırken bayanların çekilen fotolarına şahit oldum bide internete atılmış gitmeye karar verdiyseniz bir daha düşünmenizde yarar var. Fotoğraflar habersiz çekilmişe benziyor. Fotoğraflara yerin Foursquare hesabından ulaşabilirsiniz.
Paylaş

Doğal Mekanlar Hakkında

Gezmeyi seven bir çift insan sloganı ile çıkmış olduğumuz blog serüvenine doğal mekanlar ismi ile renk katmaya çalışan bir çift insanlar.
Uzun süredir blog kurma hayalimizi 2016'nın sonbaharında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yazılarımızı okuduktan sonra olumlu veya olumsuz yorumlarınızı mutlaka bekliyoruz.

5 yorum:

  1. Çok yardımcı oldunuz. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler 🙋🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yararlı olabildiysek ne mutlu bize, değer verip okuduğunuz için biz teşekkür ederiz :)

      Sil
  2. istanbul dogumluyum ve küçük ken girdiğim temiz deniz istanbulda bir hayal oldu yazıktirki deniz tatili için ege ve akdenize gidiyoruz yazı gerçekten cok guzel olmuş bu sırada bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız iş güç derken istanbulluya tatil hayal oldu. Bu yüzden de halk plajları ve çevre plajlar dolup taştı. Hatta son yıllarda adalar plajları da full çeker oldu. Adım atacak yer kalmadı. Buda adalar ve diğer plaj giriş fiyatlarının uçmasına sebep oldu. Adalar plaj fiyatları aqua park fiyatlarını solladı. İlginiz için teşekkür ederiz :)

      Sil
  3. Şu sıcak günlerde insan serinleyebileceği, kafa dinleyebileceği mekanlar arıyor. Çok faydalı bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil